Reparatie

Gebroken glaspanelen vervangen

Gebroken glas kan helaas niet altijd voorkomen worden. Octatube Services is er op ingericht om bij een gebroken glaspaneel direct in actie te komen om het probleem aan te pakken en zo snel mogelijk te verhelpen. Wij komen langs om de locatie te bekijken, het paneel op te meten, de breukoorzaak vast te stellen en een veilig werkplan te maken. Soms is het nodig de gevel tijdelijk dicht te zetten met een houten paneel totdat het glas geleverd is. Wij vervangen panelen van standaard aluminium puien tot high-tech puntgedragen dakbeglazing en constructieve glazen vinnen. Zodra het nieuwe hoogwaardig, op maat gemaakt paneel door de glasleverancier geleverd wordt komen wij langs voor de montage, en zorgen we ervoor dat de situatie weer identiek is als voorheen.

Bij glasbreuk is het van belang te achterhalen wat de oorzaak geweest is, om zo het breukrisico in kaart te brengen en in de toekomst wellicht te verkleinen.

  • Glazen vinnen worden in de bouwkunst tegenwoordig steeds vaker gebruikt en ingezet als constructief element. Dit om een zo transparant mogelijke gevel of dak te realiseren. De mogelijkheden zijn eindeloos. Glazen vinnen dienen regelmatig geïnspecteerd te worden om de staat goed te waarborgen. Daarnaast kan er door middel van een bewassing  nog meer licht doorheen komen waarmee een constructie werkelijk tot zijn recht komt.
  • Punt gehouden beglazing kan door het Octatube Services team zowel verwezenlijkt als onderhouden worden. Denk hierbij aan glas, bevestigd met behulp van zogenaamde spiders of quattro’s. Regelmatig moeten bij dit soort constructies de kitnaden of rubbers van de aansluitingen vervangen worden. Ook hier geldt dat periodieke bewassing de staat van de materialen ten goede doen en de levensduur zal verlengen.
  • Volledig ondersteund glas kunnen wij zowel realiseren als onderhouden. Hiervoor komen wij van tevoren langs voor een inspectie. De situatie wordt vastgesteld om tot een advies op maat te komen. Glas dient regelmatig onderhouden te worden om de staat goed te waarborgen.

Glazen balustrades kunnen wij zowel realiseren als onderhouden. Ook hiervoor komen wij van tevoren langs voor een inspectie en een gesprek over de mogelijkheden.

Hoe werkt het?

Contact
Inspectie
Reparatie