LocHal - Tilburg / 18 juli 2018

Heropbouw van de ‘Glazen zaal’ in Stationsgebied Tilburg

Hergebruik van materiaal staat bij Octatube Services hoog op de agenda. De ‘Glazen zaal’, een ontwerp van Mick Eekhout en gerealiseerd door Octatube in 1990, wordt op dit moment opnieuw opgebouwd in de LocHal in Tilburg. De voormalige muziekzaal van het Nederlands Philarmonisch Orkest’ stond voor kort in de Beurs van Berlage in Amsterdam

Afgelopen maand werd het vakwerk en een deel van het dakglas op vloerniveau gemonteerd. Deze week is het geheel  met speciale takels tot net onder het dak gehesen. Het spaceframe wordt gedragen door 6 kolommen waarvoor speciale nieuwe voetstukken zijn geëngineerd. Het geheel wordt met windverbanden op 3 posities gestabiliseerd.

Het aanpassen, onderhouden of herbestemmen van het oude Octatube portfolio naar nieuwe wensen van gebruikers is kenmerkend voor de missie van Octatube Services. Eerder werd al het spaceframe van de luifel boven de ingang van het Bondpark uitgebreid.

Services verwacht de opbouw in oktober af te ronden. De rest van de renovatie van de LocHal is naar verwachting in december afgerond. Dan worden de deuren geopend voor het publiek. Wij kijken er alvast naar uit!

Gerelateerd nieuws