Bolsward, Friesland / 16 oktober 2017

Unieke glazen overkapping van de Broerekerk in Friesland hersteld

Aan De Broerekerk in Bolsward worden momenteel 53 glaspanelen vervangen door Octatube Services. De kromming en het gewicht van het glas, in combinatie met de stijle helling van het dak, maakt vakkundig verwijderen de oude glaspanelen noodzakelijk.  De nieuwe warm gebogen glaspanelen worden met behulp van een kraan, voorzien van speciale glaszuigers, handmatig aan de staalconstructie bevestigd. De valbeveiliging garandeert de veiligheid van de monteurs tijdens de werkzaamheden tot op 15 meter hoogte.

De Broerekerk werd in 2006 opgeleverd, Architect Jelle de jong won een ontwerpwedstrijd die werd uitgeschreven nadat het dak door een brand was verwoest. Octatube was betrokken bij de realisatie van de glazen overkapping in 2006. Deze ervaring en de beschikking over de glastekeningen maken het voor Services mogelijk de reparaties zonder problemen uit te voeren.

De lokale media was aanwezig en maakte videobeelden. Tevens interviewt de radio projectleider Piet Hein Hoeksma. De werkzaamheden duren naar verwachting tot eind deze week.

Gerelateerd nieuws