Mainz, Duitsland / december 2016

Römerpassage

De glazen overkapping van de Romerpassage in Mainz werd in  2002 door Octatube ontwikkeld en geleverd. Na enkele inspecties door derden is er besloten dat de boutverbindingen vervangen en op enkele punten nagesteld moesten worden.

 Octatube Services is gevraagd om deze herstelwerkzaamheden uit te voeren met zo min mogelijk overlast voor de huurders van de winkelpassage en het winkelend publiek. Met behulp van een slim montage hulpstuk heeft Octatube Services alle knooppunten kunnen herstellen zonder het glas te hoeven demonteren, en door nachtelijk werken hebben publiek en huurders geen enkele overlast hoeven ondervinden.

 Naast de nachtelijke acties aan de binnenzijde van de passage zijn tijdens dezelfde periode alle kitvoegen aan de bovenzijde vervangen. Door een tijdelijke mobiele overkapping hebben de kitters ondanks de regen de klus in 2 weken kunnen klaren.   

Na een laatste opleverschoonmaak inclusief de RVS afspanconstructie ziet de Römerpassage er weer als nieuw uit en met vernieuwde garanties op de boutverbindingen kan het glazen dak weer jaren mee.

 

Stijn van den Berg

+ 31 6 248 90 361

s.vandenberg@octatube.nl

Neem contact op

Het meerjarenplan van Octatube services


Voor het beheer van uw project biedt Octatube Services maatwerk:

  • Jaarlijkse inspectie;
  • Opstellen onderhoudsplan;
  • Onderhoudscontracten.

Het meerjarenplan raden wij vaak aan, omdat regelmatig onderhoud de kans op extra onderhoud in de toekomst vermindert en de levensduur verlengt.

 

Neem contact met ons op

Gerelateerd nieuws