Amsterdam / augustus 2015

Yellow Wings

Het kunstwerk de Bijlmobiel – de voorloper van de Yellow Wings – was in maart 1974 als concept bedacht door kunstenares Loes van der Horst, en samen met professor Mick Eekhout ontworpen en uitgewerkt. Het resultaat was een groot kunstwerk van masten, kabels en zes blauwwitte polypropyleen kabelnetten.

Afgelopen jaar heeft Octatube Services het nieuwe ontwerp gerealiseerd; een geel kunstwerk midden op het water met de titel Yellow Wings. De remake van de Bijlmobiel staat, net als zijn voorganger, als een insect op het water, zwevend, contrasterend en vrolijk tegen een donkere achtergrond. Opbeurend bij grauw weer.

Er werd conform het oude ontwerp een kortere en een langere mast opgesteld in de vijver. Tussen de masten zijn vier hangkabels aangebracht. Over deze kabels zijn vlakken gespannen, die elkaar overlappen en aan elkaar gekoppeld zijn zodat een grafisch ensemble van vleugels ontstaat. De vlakken bestaan uit parallelle banen van 100 mm brede gele aluminium strippen. De kleur contrasteert met de rode baksteen van de woningen om het water, de kleur van de lucht en het water.

Voor meer informatie over het Yellow Wings project, klik hier.

De uitdaging

Bouwen op water

Het originele kunstwerk was gebouwd in een lege vijver. De reconstructie daarentegen moest middenin het water gebouwd worden. Om de kabelconstructie te kunnen installeren, moest er stabiliteit zijn.

De oplossing

Speciaal drijvend platform

We hebben een drijvend platform gebouwd met een steiger erop die stabiel genoeg was voor ons om vanaf te werken. Hiermee konden we de kabelconstructie installeren.

Het meerjarenplan van Octatube services


Voor het beheer van uw project biedt Octatube Services maatwerk:

  • Jaarlijkse inspectie;
  • Opstellen onderhoudsplan;
  • Onderhoudscontracten.

Het meerjarenplan raden wij vaak aan, omdat regelmatig onderhoud de kans op extra onderhoud in de toekomst vermindert en de levensduur verlengt.

 

Neem contact met ons op

Gerelateerd nieuws