Rotterdam / augustus 2017

De Markthal

De iconische kabelnet-glasgevels van de Markthal in Rotterdam zijn in jaarlijks onderhoud bij Octatube Services.

De kabels vormen een hangend net als draagconstructie van de 34 x41 meter grote glasgevel. Het net van kabels heeft een vergelijkbare werking als een tennisracket. Waar het net van een tennisracket in veert bij belasting van een bal, doet de kabelnetgevel van de Markthal dit bij windbelasting, to wel 70 centimeter. Om dit op te vangen zijn de kabels gevat in bolvormige scharnieren welke in de vloer en achter de aluminium wandpanelen van de markthal zijn weggewerkt.

Door deze beweging van de gevels worden de kabels en alle aansluitingen van de gevels behoorlijk belast. Octatube Services monitort jaarlijks de kabels van de gevels door de spanning te meten met behulp van hydraulische meetapparatuur. Daarnaast worden de bolscharnieren, kabelknopen kitnaden en kabels visueel geïnspecteerd op beschadigingen of imperfecties om zo controle te houden over deze complexe gevels.

Stijn van den Berg

+ 31 6 248 90 361

s.vandenberg@octatube.nl

Neem contact op

Het meerjarenplan van Octatube services


Voor het beheer van uw project biedt Octatube Services maatwerk:

  • Jaarlijkse inspectie;
  • Opstellen onderhoudsplan;
  • Onderhoudscontracten.

Het meerjarenplan raden wij vaak aan, omdat regelmatig onderhoud de kans op extra onderhoud in de toekomst vermindert en de levensduur verlengt.

 

Neem contact met ons op

Gerelateerd nieuws