Delft / december 2016

Prinsenhof

De binnenplaats van het Museum Prinsenhof in Delft is overdekt met een glazen dak van 12 bij 25 meter. Vanuit het atrium is er uitzicht op twee kerken in de omgeving: de Waalse Kerk en de Oude Kerk. Het project is een vroeg voorbeeld van de trend om naast historische gebouwen, moderne constructies te plaatsen (old versus new). Het transparante kozijnloze atrium waarborgt een volledig zicht op de omliggende monumentale gebouwen. De multifunctionele ruimte wordt veel gebruikt voor tentoonstellingen, borrels en evenementen.

De hoofddraagconstructie staat vrij van de omliggende gebouwen en is opgebouwd uit vijf meter hoge cilindrische stalen kolommen en 2,5 meter hoge lensvormige spanten. De façade is opgebouwd uit stalen kolommen en driedimensionale RVS onderspannen liggers in lijn met het middeleeuwse metselwerk. De glazen geïsoleerde dakpanelen van 2 bij 2,5 meter zijn verlijmd op uitkragende zwaarden. In de façade zijn gecoate glaspanelen bevestigd aan de afgespannen RVS constructie door middel van Quattro knopen.

De afgelopen drie jaar heeft Services tijdens het jaarlijkse Delft Music Festival ervoor gezorgd dat het klimaat in de glazen zaal van het Prinsenhof aangenaam kon blijven. Door het plaatsen van een translucent doek op het glazen dak, konden zonnestralen niet meer direct de binnenplaats binnendringen en opwarmen. Hierdoor kon het festival onder prettige omstandigheden gewoon doorgaan. Het doek werd tijdelijk aangebracht en daarna weer verwijderd.

Het meerjarenplan van Octatube services


Voor het beheer van uw project biedt Octatube Services maatwerk:

  • Jaarlijkse inspectie;
  • Opstellen onderhoudsplan;
  • Onderhoudscontracten.

Het meerjarenplan raden wij vaak aan, omdat regelmatig onderhoud de kans op extra onderhoud in de toekomst vermindert en de levensduur verlengt.

 

Neem contact met ons op

Gerelateerd nieuws