Blackrock Village Centre – Dublin

Blackrock Village Centre, gelegen in het zuiden van de stad Dublin (Ierland), biedt een aantrekkelijke winkelervaring. Octatube Services heeft de opdracht om de prachtige glazen luifel van dit winkelcentrum te onderhouden en wanneer nodig glaspanelen te vervangen.

Opvallende luifel

De glazen overkapping met een dakoppervlakte van 1100 m2 is ontworpen door ALTU Architects en gerealiseerd door Octatube. Het is een stalen gridshell met beperkte verbindingspunten: drie kolommen en een randbalk. Op het grid liggen relatief dunne glazen panellen. De kap steunt op drie boomvormige kolommen die vertakken  onder het grid en de constructie boven de daken van de omliggende bebouwing tillen. Hierdoor is er een open klimaat met natuurlijke ventilatie in de ruimte eronder. Van bovenaf gezien hebben de stalen bomen een diameter van 9 meter.

Onderhoud zonder kraan

Octatube Services voert algemeen onderhoud uit van de glas- en staalconstructie. We controleren bijvoorbeeld de kitnaden en bewassen de luifel. Bovendien vervangen we – wanneer dit nodig is – de glaspanelen. We gebruiken hierbij geen kraan. Grote voordeel hiervan is dat het winkelcentrum open kan blijven voor het publiek. Slechts een klein deel hoeft afgesloten te worden.

Zo verbeteren we de uitstraling en de levensduur van deze bijzondere glazen luifel.