ECHO – TU Delft

De ECHO is een uniek paviljoen gelegen aan de Technische Universiteit Delft in Nederland. Ontworpen door Mecanoo Architects, is het een futuristische constructie gemaakt van glas en staal. Het paviljoen fungeert als ontmoetingsplek, tentoonstellingsruimte en locatie voor evenementen. Octatube was verantwoordelijk voor de engineering en constructie van dit opmerkelijke architecturale project.

Het ECHO-paviljoen valt op door zijn innovatieve ontwerp, met gebogen glazen wanden en een opvallend stalen dak. De structuur is nauwkeurig ontworpen en gemonteerd om precisie en structurele integriteit te waarborgen. Octatube heeft geavanceerde glastechnologie gebruikt om de gebogen glazen panelen te creëren, waardoor een naadloos en transparant uiterlijk ontstaat. Het dak van het paviljoen bestaat uit stalen ribben die naadloos met elkaar verbonden zijn, waardoor een visueel verbluffend en complex patroon ontstaat.

Octatube Services heeft succesvol onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd voor het ECHO-paviljoen, zoals de vervanging van een gebroken paneel als gevolg van een impact, en het oplossen van kleinere problemen. Om het proces te vergemakkelijken, heeft een extern bedrijf, Alucraft, een deel van de gevel van plaatstaal verwijderd. De vervangingsprocedure omvatte het eenvoudig verwijderen van het oude raam, het installeren van een nieuw raam en het opnieuw aanbrengen van siliconen.