ECHO – TU Delft

Echo is een nieuw gebouw op de campus van de Technische Universiteit Delft in Nederland. Het is een onderwijsvoorziening voor alle faculteiten met een grote verscheidenheid aan onderwijsruimten dat fungeert als aantrekkelijke ontmoetingsplek met veel eet- en drinkgelegenheden. Octatube Services is verantwoordelijk voor het vervangen van kapotte ruiten en het oplossen van kleine problemen.

Het ontwerp van UNStudio volgt zoveel mogelijk de principes van de circulariteit en voldoet aan de vooruitstrevende duurzaamheidsambities van de TU Delft. Echo is het eerste energieleverende gebouw op de TU Campus. Het gebouw valt op door haar zeer transparante gevels. Speciaal ontworpen, thermisch onderbroken U-profielen op hangende stalen zwaarden houden de 5 meter hoge glaspanelen met hun 1200 kg op hun plaats eb zorgen tegelijkertijd voor absorptie van de grote drukkrachten en vervormingen van de plafonds.

Klimplanten aan verticaal gespannen draden voor de gevel vormen een dynamische lichtbarrière tussen het balkon en het dak en filteren het daglicht met hun subtiele groen. Bij eventuele vervangen van kapotte ruiten vervangt de fabrikant een deel van de plaatbetimmering van het balkon.